четвъртък, 3 януари 2013 г.

Трейлър 3: Таня работи



Таня винаги си беше мечтала като стане студентка да се влюби и някой да се влюби в нея. Но въпреки, че имаше толкова прекрасни момчета наоколо, съвсем от нейната планета, Таня не се влюбваше и това дори започваше малко да я притеснява и да я кара, да се чувства виновна, че е много претенциозна. Но насила не се получаваше, не можеше да се застави да се влюби, човек или се влюбва или не и щом трябва,  ще бъде сама докато това се случи.
През втория семестър на първи курс и се наложи да започне работа и да мине на самоиздръжка. Стана касиерка в супермаркет, смените я устройваха и можеше да ходи на лекции.
Оказа се, обаче, че съчетаването на лекции с работа е доста изтощително мероприятие, ако държиш да се справяш добре и с двете.
Таня не си доспиваше и само седмица след като започна работа беше така отслабнала, че като си погледна крака, и стана страшно, ще падне някой ден на улицата и няма да стане. В течение на близо месец, всяка сутрин се будеше с твърдото решение, че ето, сега отива на работа и напуска, защото няма да издържи, просто ще припадне от умора някъде, но никога не го направи наистина, защото и ставаше още по-страшно, когато се опитваше да си представи какво ще стане, ако няма пари да учи, наложи се да напусне университета и да се върне в малкия град, където сивотата щеше да я погълне, да я разложи, да я превърне в прах. Особено мъчително и беше, когато ставаше сутрин рано за първа смяна. Студентски град беше почти тих. Само кучетата обикаляха насам натам и тя умираше от страх  да не направят нещо лошо, а пиянските компании с които се разминаваше понякога и подвикваха, че не е нормален такъв ентусиазъм, толкова рано на лекции, но тя се стараеше да не им обръща внимание.
В тези сутрини, когато понякога едва стъпваше срещу вятъра и отслабналите и краченца сякаш ставаха още по-тънички от студа,  като клечки и и се струваше, че може да падне,  така и се искаше да има някой до нея, да я хване през кръстчето, за да и стане по-лесно да върви срещу вятъра, да стопли измръзналите и пръстчета в дланите си, да я погали по косата  и да и обещае, че всичко ще бъде наред…


Няма коментари:

Публикуване на коментар