неделя, 25 ноември 2012 г.

Представям Ви: Таня :)



Сякаш преди да се роди, Таня си беше заплюла да се роди по-късно, когато човечеството е много е по-развито; беше и като че ли вродена нагласата, че всичко е под контрол, големите са зрели и умни, ако падне на улицата, някой винаги ще я вдигне и войни и принцеси има само в приказките.
Първото разочарование дойде една обикновена есенна вечер, докато тържествено бракосъчетаваше  бебешко гумено зайче (което обаче според нея беше зайка) и  пластмасово коте, от онези, които по времето на социализма продаваха пълни с бонбони, и ставаше жертва на постоянно шушкане, от страна на възрастните да мълчи, че дават новините.
           Точно в този така тържествен за зайката и котето момент, се случи нещо невероятно страшно  което накара Таня да ги захвърли настрана и да забрави за тях. В новините говориха за някаква принцеса, която живее днес, и което беше още по-страшно - когато Таня вдигна малката си главица и погледна черно-белия телевизор ( по онова време цветните бяха извънреден лукс), се оказа, че не просто и днес има принцеси, ами и те се разхождат с най-обикновени рокли до коляното и няма абсолютно нищо принцеско в тях...

Няма коментари:

Публикуване на коментар